Eurotech Vacuum Benelux

RDL Engineering - Izegem

Twee generaties research & ontwikkeling maken van RDL Engineering de aangewezen partner voor bedrijven, ondernemers en studiebureaus.

RDL Engineering is gespecialiseerd in het ontwerp en de uitvoering van automatisering en interne transportsystemen voor de meest uiteenlopende industrietakken.

Hun core business is onderverdeeld in 3 grote groepen:

- Automatisering en interne transportsystemen
- Heftafels, hefplatformen, goederen-, autoliften
- Industriële manipulatoren, tilhulpen
 

Ons advies werd ingeschakeld voor hun klant, Mitsubishi Chemical Advanced Materials.

Mitsubishi Chemical Advanced Materials is actief in 19 landen en Tielt is één van hun belangrijkste vestigingen en wordt dan ook gezien als de operationele hoofdzetel van Europa.

MCAM is marktleider in de verwerking van technische kunststoffen en composiet-materialen en is wereldwijd fabrikant en verdeler van halffabrikaten (platen, staven en buizen) en eindproducten uit technische kunststoffen.

 

Mitsubishi zocht een oud heftoestel te vervangen en was hiervoor op zoek naar een meer veilige & ergonomische manier om kunststof assen op te nemen.

Deze assen hebben een diameter van Ø110 tot Ø320 en moeten horizontaal naar een snijmachine getransporteerd worden.

Gezien het vorige toestel een zeer beperkte zichtbaarheid had op het al dan niet aanwezige vacuüm en het niet kunnen uitschakelen van een niet gebruikte zuignap, werden deze punten - naast het ergonomisch gebruik - als de hoofdcriteria aangegeven.

Website: RDL (rdl-engineering.com)

Gebruikte producten


Delen op Linkedin

Analyse

Analyse

Een heftoestel om kunststof assen op te nemen en te verplaatsen.

Oplossing

Oplossing

Vacuüm heftoestel met 5 zuignappen (elk afzonderlijk afsluitbaar wanneer niet in gebruik). Meerdere veiligheids- en controlevoorzieningen. Knikbare arm met ergonomisch gevormde bedieningshendel die per persoon in de hoogte kan ingesteld worden.

Productie en installatie

Productie en installatie

Vacuüm heftoestel voor horizontaal transport met een laadvermogen tot 400 kg. Werd bevestigd aan een aanwezig kraansysteem.

RDL Engineering - Izegem
Heeft u een vraag over onze vacuümtechnieken?

Heeft u een vraag over onze vacuümtechnieken?