Eurotech Vacuum Benelux

Scheldebouw - Middelburg - Heerlen

Tillen van glas en ramen

 

Bouwbedrijf Scheldebouw is een internationale speler op het gebied van duurzame gevelbouw. Ze ontwerpen, produceren en monteren innovatieve gevels met veel aandacht voor duurzaamheid. Tal van klinkende namen en gerenommeerde architecten uit binnen- en buitenland kloppen bij hen aan voor grootse en prestigieuze projecten. Zo bouwden ze onder andere mee aan het iconische Shard-gebouw in hartje Londen.

Voor een project, waarbij ze grote glaspartijen in een wolkenkrabber moesten vervangen, schakelden ze onze expertise in. Dat gebeurt doorgaans met een grote kraan. Maar omdat het gebouw in het centrum van de stad staat was dat onmogelijk. Daarop bedachten we een inventieve oplossing: een demonteerbaar frame met zuignappen. Dat brachten we via een goederenlift naar het dak. Van hieruit lieten we het tot op de gewenste posities afdalen met een lier. Zo konden ze de te vervangen glaspartijen veilig aanzuigen, uithalen en vervangen. Een hoogtechnologische oplossing, voor een feilloos resultaat.  

Website: www.scheldebouw.permasteelisagroup.com


Delen op Linkedin

Analyse

Analyse

Een systeem om grote glaspartijen naar het dak te vervoeren, om van daaruit met een kleinere kraan naar de begane grond af te dalen.

Oplossing

Oplossing

Een demonteerbaar frame dat in een goederenlift past. Met wielen om over de glazen wand te ‘rijden’ tot aan het te vervangen paneel.

Productie en installatie

Productie en installatie

Creatie van een demonteerbaar frame met zuignappen.

Scheldebouw - Middelburg - Heerlen
Heeft u een vraag over onze vacuümtechnieken?

Heeft u een vraag over onze vacuümtechnieken?